Van-gas-af-colleges

Inmiddels heb ik veel kennis vergaard over het verduurzamen van mijn eigen huis. Op deze site is goed te zien wat er allemaal heeft plaatsgevonden en waarom.

Deze kennis wil ik ook heel graag delen met mensen die vanuit een opleiding technisch geïnteresseerd zijn. Hierbij denk ik aan MBO en HBO opleidingen.

In de gastcolleges gaan we in op de technische uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt. Bij nieuwbouw is het gesneden koek, alles wordt als het goed is, volgens regels en normen ontworpen. Juist bij bestaande woningen zoals in mijn geval, een jaren 70 woning, krijg je te maken met heel veel noodzakelijke keuzes en improvisaties. Het gaat om meer dan 7 miljoen woningen waar dat niet het geval is.

Mijn eigen huis gebruik ik als voorbeeld voor het college met reële voorbeelden die ik ervaren heb.

Zelf heb ik veel ervaring met het geven van presentaties. Presentaties duren wat mij betreft nooit langer dan 2,5 uur waarvan een half uur pauze. Een en ander uiteraard in overleg.

Mocht er interesse zijn, neem dan even contact met me op via info@huisenergieneutraalmaken.nl

Ik zal dan spoedig reageren en kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.