Persoonlijk advies

Nadat je overal al hebt rondgekeken en je ziet door de bomen het bos niet meer, dan is het mogelijk dat ik een persoonlijk advies geef in de vorm van een consult in het huis.

Mijn insteek is vooral om uit te leggen waarom je kiest of juist niet voor een bepaalde oplossing.

Ik ga systematisch door het stappenplan zoals ook op deze website en kan ook schattingen maken van de effecten van elke stap. 

Helaas moet de schoorsteen ook bij mij roken al is dat in dit verband geen mooie uitdrukking.

Voor een consult van 1,5 tot 2 uur reken ik € 325 incl. BTW.  (in West-Friesland).  Je krijgt daarvoor ook mijn boek om eens rustig te lezen hoe ik zelf mijn huis energieneutraal gemaakt heb.

Ik maak dan een samenvatting van het consult met een aantal verwijzingen naar het boek en/of de website. Het is dus geen advies in de zin dat ik door het huis loop, na een paar dagen komt er een mailtje met het advies, en dat je alleen maar bij het kruisje hoeft te tekenen. Bedenk daarbij dat ik onafhankelijk ben en geen relatie heb met welk bedrijf dan ook. Nogmaals, het consult is vooral bedoeld om de samenhang uit te leggen, welke stappen en in welke volgorde je efficiënt zou kunnen maken en wat de effecten zijn over een aantal jaren. Als verwachtingsmanagement dus. Je komt dan ook goed beslagen ten ijs indien je met vakmensen te maken krijgt.

Daarnaast kan ik tijdens het consult, op verzoek, ook een infraroodscan doen. De kosten hiervan zijn € 150 incl. BTW. Samen gaan we dan binnen en buiten het huis de IR foto’s maken. Deze worden digitaal ter beschikking gesteld vergezeld van een verklaring wat er op de foto’s te zien is. De IR fotoscan gebeurt met een hoge beeldresolutie IR camera. (hoge resolutie is bij infrarood 288 x 384 pixels.) Tijdens de rondgang wordt uitgelegd wat de betekenis is van de kleuren in de plaatjes en vooral ook waar geen betekenis achter zit.

Tijdens het consult kan het ook nuttig zijn om samen met eventuele partner, het gesprek met mij te voeren. 

Als voorbereiding vraag ik dan om een paar dingen alvast op te zoeken:

Wat is het jaarlijkse elektriciteitsverbruik?

Heb je zonnepanelen en zo ja, wat is de jaarproductie?

Wat is het jaarlijkse gasverbruik?

Zijn er sindsdien nog nieuwe maatregelen genomen en zo ja welke?

Zijn er mogelijk bijzondere energieverbruikers zoals een jacuzzi, laadpaal of een elektrische boiler?

Wat is de vloeroppervlakte van het woondeel, incl. gang en slaapkamers?

Heb je belangstelling, mail me dan even via info@huisenergieneutraalmaken.nl