Lariekoek

Lees de onzinverhalen die verteld worden als het gaat om duurzaamheid.

Ik probeer systematisch uit te leggen waarom bepaalde zaken niet kloppen.

Veelal gebeurt dit uit onwetendheid, soms ook om je bewust op het verkeerde spoor te zetten. Vaak gebeurt dit door een eigenbelang van de verkoper of installateur.

Helaas zijn er een aantal bedrijven die onder het mom van duurzaamheid de goedwillende mensen met flauwekulverhalen verleiden om spullen te kopen die de claims niet waarmaken. Voorbeelden van onzin zijn de cv-ionisatiepomp of ionisatie heater. Ook wordt er geschreven over de ideale verwarming en dan wordt elektrisch verwarmen bedoeld zoals infrarood of nano-infrarood. Wat men niet zegt is dat elektrisch verwarmen op deze manier erg duur is in gebruik. En tenslotte zijn er nog de TD-panelen waarvan de werking bij koud weer dubieus is. Lees daarom verder in dit menu.

Los daarvan is de blog van Lars Boelen een aanrader, die net als ik de misstanden aan de kaak stelt. Zie https://www.parisproofplan.nl/zondergas-en-wat-nu/

Voor de duidelijkheid: ik heb geen actief bedrijf en ik verkoop niets behalve een boek met de beschrijving van het duurzame huis project.