Duurzame Hulptroepen

Je hebt een woning van minstens 10 jaar oud en de energierekening loopt steeds verder op. Het geld gaat er harder uit dan erin. Vooruitschuiven van het probleem is geen optie. Er moet wat gebeuren.

“Ik zie er zo tegenop”, “waar moet je beginnen”, “wat gaat het kosten”, “kan ik dat wel betalen” en “zorgt de gemeente daar dan niet voor”, dat zijn de veel gestelde vragen.

Een aantal vrijwilligers, ondersteund door de gemeenten, willen de medebewoners helpen vanuit verschillende werkgroepen.

Deze mensen willen helpen door onafhankelijke informatie, tips en adviezen te geven. Een aantal van hen zijn zelf ervaringsdeskundigen die hun eigen huis al helemaal van het gas hebben gehaald of er op dit moment mee bezig zijn.

De werkgroepen organiseren voor belangstellenden zogenaamde kennissessies om voorlichting te geven hoe het traject van verduurzamen er uit ziet, maar ook kunnen zij doorverwijzen naar onafhankelijke informatiebronnen zodat je altijd een eerlijk advies krijgt.

Soms is een bezoek aan een energieneutrale woning mogelijk en kunt u een praatje maken met de mensen van de werkgroep.

Heeft u behoefte aan informatie of een praatje over verduurzamen en energieneutraal maken, of wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, kijk dan of jouw wijk of gemeente er bij staat. Hetzelfde geldt als je ook vrijwilliger wilt helpen in de werkgroep bij jou in de buurt. Er is behoefte aan enthousiaste mensen, uiteraard op technisch vlak, maar ook op financieel of administratief vlak. Bij voldoende belangstelling worden er ook cursussen georganiseerd voor b.v. energiecoaches.