Boek: Het naadje van de kous

Eindelijk is er een boek waarbij de kennis over energieneutrale woningen verzameld is. Met een opbouw gelijk aan het stappenplan en een technisch-wetenschappelijke onderbouwing. Een beschrijving van technieken zonder de “wij van WC-eend adviseren WC-eend” mentaliteit. Verreweg de meeste technieken om een huis energieneutraal te maken worden uitgelegd. Het boek is geschreven op mbo/hbo niveau en bedoeld voor het onderwijs, de installateurs, architecten en beleidsmakers. Het is uitgebreid voorzien van links met QR-code naar onafhankelijke bronnen, vooral van Wikipedia, de overheid en andere objectieve organisaties. Er wordt zeer diep op de materie ingegaan en er staan veel kritische opmerkingen over het beleid, pretenties en bruikbaarheid van technische oplossingen. Ook wordt de aanpassing van het eigen huis zeer gedetailleerd beschreven en de resultaten van het eigen huis worden rijkelijk gedeeld. In het boek staan voor de techneut heerlijk veel feiten, cijfers, tabellen, grafieken en afbeeldingen. Verwacht geen slappe zweverige taal. Het is geen roman.

Het is te koop bij de boekhandel:

ISBN 978-94-6271-916-3 “Een energieneutraal huis: het naadje van de kous”

Aantal pagina’s 335 Prijs € 30

Bijvoorbeeld via deze links

Bij Libris

Of bij Bol.com

Correctie op pagina 60 bij de bespaarpomp, 4e alinea, er staat: Bij een optimale COP van een bespaarpomp van 4, is de toegevoerde elektrische energie 1858 kWh/ 4 = 465 kWh. Dit kost € 100 per jaar aan elektra. De warmteafgifte in huis is dan 1858 kWh + 465 kWh = 2322 kWh.

dit is onjuist en moet zijn: Bij een optimale COP van een bespaarpomp van 4, is de toegevoerde elektrische energie 1858 kWh/ 4 = 465 kWh. Dit kost € 100 per jaar aan elektra. De warmteafgifte in huis is dan 1858 kWh